Citate celebre despre negociere

a1
Roboţii vorbitori resurse non umane de care ar trebui oare, să ne fie frică?
10 martie 2016

Citate celebre despre negociere

selec

Negocierea este o formă de interacţiune socială, un instrument pe care îl folosim în decursul existenţei noastre chiar dacă nu conştientizăm permanent acest lucru. Este uneori un apanaj nativ, alteori îl dobândim prin experienţă, practică sau prin învăţare.

Negociem de când ne naştem pentru că în esenţa uneori în viaţă ne aflăm în faţa unor situaţii în care trebuie să rezolvăm o divergenţă de interese sau un conflict prin intermediul comunicării. Cu cât ştim mai bine să negociem cu atât reuşim să ne atingem interesul propus. Iată de ce negocierea se dovedeşte până la urmă a fi totuşi chiar o artă. Arta negocierii nu este însa stăpânită de oricine. Exista mulţi oameni, antreprenori, manageri, sau angajaţi implicaţi în activitatea de achiziţii care au noţiuni de negociere dar care de multe ori nu pot conduce o sesiune de negocieri până la capăt în mod corect, dar mai ales în mod eficient. Fie nu reuşesc să obţină acele oferte viabile, fie fac propuneri care se dovedesc a nu fi în totalitate în avantajul lor sau de cele mai multe ori nu ştiu să îşi apere punctul de vedere în discuţia cu interlocutorul.

Ca un preambul la ştiinţa negocierii şi la strategiile, tehnicile şi practicile de specialitate am selectat câteva citate celebre care ne-au plăcut şi care ne pot ajuta în arta negocierii:

Când ştii cât valorezi, nu te opri până nu obţii ce ţi se cuvine.

Pierre Corneille

Un bun negociator observă tot. Trebuie să fii atât Sherlock Holmes, cât şi Sigmund Freud.

Victor Kiam

Nu tăia niciodată ce poţi deznoda.

Joseph Joubert

Victoria este a celui care perseverează.

Napoleon Bonaparte

Negocierea înseamnă să obţii maximul de la oponentul tău.

Marvin Gaye

Nu spune niciodată nu se poate, ci începe cu să vedem.

Nicolae Iorga

Dacă ajungi la masa negocierilor şi spui că tu deţii adevărul absolut şi nimic altceva decât adevărul, atunci nu vei obţine nimic.

Harri Holkeri

Cel mai periculos cuvânt pe care îl poţi spune în cadrul unei întâlniri de afaceri este NU. Al doilea cel mai periculos cuvânt este DA. Este posibil sa le eviţi pe ambele.

Lois Wyse

Aveţi nevoie în echipă de buni negociatori? Doriţi să îi antrenaţi să fie pregătiţi pentru orice rundă de negociere? Nimic mai simplu! Apelaţi la specialiştii noştri care vă pun la dispozitie cursuri dedicate pentru negocierea în achiziţii şi vânzari.