Sarona Market – Piaţă urbană sau…

Post-Retail House - 12 ianuarie
E magazinul tău pregătit pentru succes?
13 ianuarie 2016
image002
Arta de a-ţi îmbrăca magazinul
22 februarie 2016

Sarona Market – Piaţă urbană sau…

articol-retail-house-sarona-0

Sarona Market – Piaţă urbană sau artă culinară?

Poziţionată în inima Tel Avivului, Piaţa Sarona vine cu un concept urban care combină lumea veche cu cea nouă. O piaţă gastronomică, plină de culoare şi arome, care îmbie trecătorii să savureze o gamă variată de produse, de la fel de fel de brânzeturi importate din întreaga lume, fructe de mare proaspete de la Oceanul Atlantic, şampanie franţuzească şi condimente din Orientul Îndepărtat, până la fructe şi legume din Emek Hefer şi Arava, miel şi carne de mânzat aduse de pe Înălţimile Golan, peşte proaspăt din Marea Mediterană şi o diversitate de soiuri de vinuri cu savoare locală sau din import, bere de tip boutique, ciocolată, produse de patiserie făcute manual, oţeturi balsamice, uleiuri şi sucuri naturale.

Un adevărat complex culinar, piaţa, construită de Gindi Holdings pe o suprafaţă de 8.700 de metri pătraţi, cuprinde în jur de 91 de magazine, standuri şi restaurante de toate categoriile şi are ca sursă de inspiraţie bine cunoscutele Borough Market din Londra, Chelsea Market din New York, sau La Boqueria din Barcelona.

articol-retail-house-sarona-2articol-retail-house-sarona-2

Pe rafturile încărcate sau în oferta restaurantelor, gurmanzii vor găsi produse şi feluri de mâncare care sunt deja legende locale, şi mă refer aici la ramen-ul pregătit de Chef Israel Aharoni, specialităţile unice şi atât de îndrăgite ale lui Chef Moshe Segev, humusul lui Ali Karavan (Abu Hasan) de la Jaffa, produsele de calitate de la Fauchon Paris, brânzeturile de Bashar Fromagerie, ori felurile variate de halva din aşa numitul Regat al Halvalei.

Alături de nume sau branduri consacrate se remarcă însă şi antreprenori tineri, care vin cu concepte de cumpărare şi de consum noi, fie ca este vorba de vinuri, ustensile de bucătărie, prăjituri de casa, sau îngheţată home-made, făcută din fructe proaspete.

articol-retail-house-sarona-3articol-retail-house-sarona-3

Amestecul atât de reuşit între urban şi rural fac din acest loc un punct de atracţie unic. Combinaţia de produse proaspete locale, regionale sau de import, cu accente tradiţionale sau contemporane, te încântă la tot pasul şi nu poţi să nu te opreşti să savurezi fie o patiserie delicioasă, un expresso italian – ca la carte, un prânz gourmet, o masă frugală, un dulce, sau pur şi simplu să te delectezi cu un pahar de vin, ori cu o bere artizanală.

articol-retail-house-sarona-4articol-retail-house-sarona-4

Iată, sub un singur acoperiş regăseşti întreaga artă culinară israeliană, dar şi cele mai bune ingrediente şi condimente pentru a găti acasă în familie. Piaţa Sarona nu este doar un loc pentru cumpărături cu un concept bine definit, unde mărfurile sunt calculator salarii 2018 aliniate într-un mod atractiv cât mai aproape de ochii, inima şi mâna clientului, ci un loc de divertisment şi învăţătură. Aici regăseşti un atelier de gătit Bishulim School, te bucuri de gustul uleiului de măsline direct din presa de măsline, testezi gustul şi aromele celor mai scumpe brânzeturi, poţi afla care este diferenţa între feluritele soiuri de tomate organice direct de la cultivatori şi poţi încerca cele mai proaspete produse de sezon sau dulciuri gourmet.

articol-retail-house-sarona-5articol-retail-house-sarona-5

Sarona, piaţa urbană a Tel Avivului pune accentul pe servicii şi pe o experienţă unică la cumpărături, pe care nu o uiţi uşor şi pe care ţi-ai dori-o, într-un fel, să o aduci acasă.